Online toetsen en examineren

Zoeken

Quayn en open standaarden

Wij ontwikkelen Quayn, met inachtneming van binnen Nederland vastgelegde afspraken rond koppelen en uitwisselen op basis van open standaarden. Wij doen al meer dan tien jaar actief mee aan alle vormen van overleg hierover binnen de stichting Kennisnet en SURFdiensten. Een voorbeeld hiervan zijn lopende overlegrondes rond de thema's ECK2 en IMS QTI.

Voorbeelden van standaarden die wij ondersteunen:

PORTAL

 • Portal: volledig HTML4 en XHTML-compatibel. De portal draait hierdoor onder de bekende browsers IE8. IE9, Firefox, Chrome, Opera en Safari.
 • Player: we hebben aparte Flash- en HTML5-players, waardoor elk platform kan worden bediend.
  Ontwikkelingen wijzen op een volledige omarming van HTML5. Wij zullen die route volgen.
 • Rapportages: kunnen weggeschreven worden naar XLSx (OpenXML). Een XLSx kan geopend worden in het niet gratis Microsoft Excel, maar ook in het open source pakket OpenOffice (en varianten daarop).

UITWISSELING

 • Packages worden ingelezen in en geëxporteerd naar het ZIP-formaat.
  Elke zip is te openen binnen elk besturingssysteem.
 • Packages die wij inlezen en exporteren, voldoen aan de open standaard IMS Packaging. Dit betekent dat in elke zip een IMSmanifest aanwezig is. Dit is een standaard van IMS: http://www.imsglobal.org/content/packaging/.
 • Wij kunnen toetsen importeren in het formaat van de open standaard IMS QTI 1.2 en 2.1.
  Dit is een standaard van IMS: http://www.imsglobal.org/question/.
  Wij ondersteunen het landelijke project IMS QTI 2.1 NL voor import en export.
  Dit betreft een beperkte variant op IMS QTI 2.1
 • Wij ondersteunen de standaarden/afspraken SCORM 1.2 en 2004 en AICC, waar het gaat het communicatie tussen onze packages en portals van derden. SCORM is een standaard van ADL: http://www.adlnet.org/.
 • Wij ondersteunen, via onze aanvullende applicatie WinToets, het genereren van pakketjes die voldoen aan IEEE LOM NL. Dit is een standaard van IEEE: http://www.ieee.org/.
 • Al onze itembanken en toetsen zijn standaard opgeslagen in het WinToetsXML-formaat. Deze toetsen zijn daardoor te gebruiken binnen de programma's: WinToets en Quayn. Deze standaard wordt beheerd door De Rode Planeet bv. Meer hierover: [ klik hier ]

Bij vragen hierover, kunt u contact met ons opnemen.