Online toetsen en examineren

Zoeken

Quayn voor examenbureaus

Onze toetsproducten worden op meerdere manieren ingezet door een examenbureau:

  • Voor het (online en offline) ontwikkelen van itembanken door toetsconstructeurs. Het resultaat wordt vaak afgedrukt op papier en in gesloten enveloppen naar de juiste exameninstellingen verstuurd.
  • Het online kandidaten laten oefenen met formatieve toetsen, die opleiden voor een centraal in Nederland af te nemen schriftelijk examen.
  • In opkomst is het online summatief toetsen van opleidingen.

Wij begeleiden examenbureaus bij het ombouwen van bestaande papieren toetsen (vaak gemaakt in Microsoft Word) naar digitaal te benaderen itembanken. Het gebruik maken van Quayn kan voor u en uw klanten een reeks voordelen hebben:

  • Het toetsen en examineren kan veel goedkoper plaatsvinden, doordat uit een itembank snel een nieuwe toets kan worden gearrangeerd en er na afloop geen nakijkwerk meer is.
  • Instellingen kunnen het ontwikkelen van toetsen en examens online aan u uitbesteden, waarbij u toegang krijgt tot hun Quayn itembanken. Het afnemen kunt u daarna voor de klant regelen en door hen zelf laten uitvoeren.
  • Het is relatief eenvoudig toetsen en examens op meerdere niveaus uit te filteren, zodat maatwerk mogelijk wordt.
  • Quayn kan via maatwerk naadloos gekoppeld worden aan uw interne website, waarbij de kandidaat niet nogmaals hoeft in te loggen (= SSO-koppeling).
  • Quayn kan toetsen en examens wegschrijven naar zogenaamde SCORM-packages, die af te nemen zijn binnen uw eigen lms of elo (mits voorzien van een SCORM-runtime mogelijkheid) en waarbij alle analyses alsnog vanuit Quayn benaderd kunnen worden. De kandidaat kan zo gewoon blijven werken vanuit de al bekende webomgeving of intranet.

Quayn kan voor alle genoemde opties een goede oplossing zijn.
Het is mogelijk ons mee te laten doen binnen een aanbesteding waarop u inschrijft en aan offertes die u opstelt voor uw klanten.
Wij verzorgen dan het Quayndeel en u zorgt voor de ontwikkeling van de examens en de afnames daarvan.

Wilt u ook uw wensen en vragen aan ons voorleggen, gebruik dan ons Reactieformulier of neem met ons contact op.

[ Quayn ondersteunt een onbeperkt aantal mappen, met een onbeperkt aantal itembanken
en daarin een onbeperkt aantal items ]

Eén van onze examenbureaus: